Naše recepty

 

POMAZÁNKY

POLÉVKY

HLAVNÍ CHOD

TENTENOVA POMAZÁNKA

Suroviny: rybí filé, pórek, tavený sýr, mrkev, česnek, sůl, kmín

Vychladlé rybí filé dušené na kmíně a pórku pomeleme, smícháme s taveným sýrem, mrkví, česnekem a solí.

MRKVOVO – ZÁZVOROVÝ KRÉM

Suroviny: mrkev, brambory, celer, smetana, zázvor, cibule, pažitka, kmín

Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka, vyskládáme na plech, posypeme kmínem, zastříkáme olejem a dáme na 30 minut péct. Na trošce oleje osmažíme cibuli a přidáme nakrájené brambory, celer, opečenou mrkev, nastrouhaný zázvor, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme a dochutíme solí. Nakonec zjemníme smetanou a dozdobíme pažitkou.

GRENADÝRSKÝ POCHOD

Těstovinové flíčky, brambory, sůl, cibule, vejce, mléko

Uvařené těstoviny a brambory (na kostičky) smícháme s osmaženou cibulkou, zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem a zapečeme.

POMAZÁNKA TUTI-FRUTI

Suroviny: vařené vejce, kořenová zelenina, bílý jogurt, tavený sýr, pomazánkové máslo

Uvařené vejce nastrouháme spolu s kořenovou zeleninou a přidáme bílý jogurt, tavený sýr a pomazánkové máslo.

ZELOVÁ VALAŠSKÁ POLÉVKA

Suroviny: kysané zelí, brambory, čočka, smetana, vejce, mrkev, celer, petržel, sůl

Čočku namočíme do studené vody a poté uvaříme do měkka. Kysané zelí propláchneme, krátce povaříme do změknutí s omytou, očištěnou, nastrouhanou mrkví, celerem, petrželí a bramborem. Poté smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Nakonec přidáme rozšlehané vejce a dochutíme solí a cukrem, zjemníme smetanou.

RYBÍ FILÉ PO KANADSKU S BRUSINKOVOU OMÁČKOU

Rybí filé, máslo, citróny, brusinková marmeláda, cukr

Porce ryby posolíme, poprášíme moukou a pečeme na plechu vymazaném máslem. Před dopečením potřeme rozpuštěným zbylým máslem. Cukr krystal zakápneme troškou vody, rozpustíme na karamel, přidáme brusinkový džem, máslo a krátce povaříme. Dle potřeby rozředíme vodou, citronovou šťávou. Porce ryby na talíři přeléváme omáčkou.

POMAZÁNKA BRAMBOROVÁ

Suroviny: brambory, sterilovaná okurka, vejce, zakysaná smetana, tavený sýr, pomazánkové máslo

Uvařené brambory nastrouháme spolu se sterilovanou okurkou, uvařenými vejci a smícháme se zakysanou smetanou, taveným sýrem a pomazánkovým máslem.

 

LÁZEŇSKÉ RYBÍ FILÉ

Rybí filé, máslo, vejce, sýr, čerstvá paprika, petrželová nať, sůl

Rybí filé naporcujeme, osolíme a pečeme v troubě. Když je filé poloměkké, posypeme nakrájenou paprikou a zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme strouhaným sýrem a pečeme alespoň 10min. Nakonec zdobíme nasekanou petrželovou natí.

 

HRÁŠKOVÁ POMAZÁNKA

Suroviny: mražený hrášek (v létě čerstvý), tavený sýr, pomazánkové máslo

Hrášek pomeleme a smícháme s taveným sýrem a pomazánkovým máslem

   

KAROTKOVÁ POMAZÁNKA

Suroviny: mrkev, česnek, cibule, bílý jogurt, pomazánkové máslo, petrželka

Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej a mrkev s cibulí orestujeme společně s česnekem (asi 5 minut). Necháme vychladnout a smícháme s bílým jogurtem a pomazánkovým máslem, nakonec posypeme čerstvou petrželkou.

   

SÝROVÁ POMAZÁNKA S JABLKY

Suroviny: tvrdý sýr, pomazánkové máslo, měkký tvaroh, jablko

V misce rozmícháme tvaroh s pomazánkovým máslem, přidáme najemno nastrouhaný sýr a jablko. Vše zamícháme.

   

ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

Suroviny: ředkvičky, tvaroh, vejce, tavený sýr, pažitka, zelený cibulka

Ředkvičky s uvařenými vejci nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.