Naše recepty
POMAZÁNKY |
POLÉVKY |
HLAVNÍ CHOD |
TENTENOVA POMAZÁNKA Suroviny: rybí filé, pórek, tavený sýr, mrkev, česnek, sůl, kmín Vychladlé rybí filé dušené na kmíně a pórku pomeleme, smícháme s taveným sýrem, mrkví, česnekem a solí. |
MRKVOVO – ZÁZVOROVÝ KRÉM Suroviny: mrkev, brambory, celer, smetana, zázvor, cibule, pažitka, kmín Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka, vyskládáme na plech, posypeme kmínem, zastříkáme olejem a dáme na 30 minut péct. Na trošce oleje osmažíme cibuli a přidáme nakrájené brambory, celer, opečenou mrkev, nastrouhaný zázvor, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme a dochutíme solí. Nakonec zjemníme smetanou a dozdobíme pažitkou. |
GRENADÝRSKÝ POCHOD Těstovinové flíčky, brambory, sůl, cibule, vejce, mléko Uvařené těstoviny a brambory (na kostičky) smícháme s osmaženou cibulkou, zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem a zapečeme. |
POMAZÁNKA TUTI-FRUTI Suroviny: vařené vejce, kořenová zelenina, bílý jogurt, tavený sýr, pomazánkové máslo Uvařené vejce nastrouháme spolu s kořenovou zeleninou a přidáme bílý jogurt, tavený sýr a pomazánkové máslo. |
ZELOVÁ VALAŠSKÁ POLÉVKA Suroviny: kysané zelí, brambory, čočka, smetana, vejce, mrkev, celer, petržel, sůl Čočku namočíme do studené vody a poté uvaříme do měkka. Kysané zelí propláchneme, krátce povaříme do změknutí s omytou, očištěnou, nastrouhanou mrkví, celerem, petrželí a bramborem. Poté smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Nakonec přidáme rozšlehané vejce a dochutíme solí a cukrem, zjemníme smetanou. |
RYBÍ FILÉ PO KANADSKU S BRUSINKOVOU OMÁČKOU Rybí filé, máslo, citróny, brusinková marmeláda, cukr Porce ryby posolíme, poprášíme moukou a pečeme na plechu vymazaném máslem. Před dopečením potřeme rozpuštěným zbylým máslem. Cukr krystal zakápneme troškou vody, rozpustíme na karamel, přidáme brusinkový džem, máslo a krátce povaříme. Dle potřeby rozředíme vodou, citronovou šťávou. Porce ryby na talíři přeléváme omáčkou. |
POMAZÁNKA BRAMBOROVÁ Suroviny: brambory, sterilovaná okurka, vejce, zakysaná smetana, tavený sýr, pomazánkové máslo Uvařené brambory nastrouháme spolu se sterilovanou okurkou, uvařenými vejci a smícháme se zakysanou smetanou, taveným sýrem a pomazánkovým máslem. |
LÁZEŇSKÉ RYBÍ FILÉ Rybí filé, máslo, vejce, sýr, čerstvá paprika, petrželová nať, sůl Rybí filé naporcujeme, osolíme a pečeme v troubě. Když je filé poloměkké, posypeme nakrájenou paprikou a zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme strouhaným sýrem a pečeme alespoň 10min. Nakonec zdobíme nasekanou petrželovou natí.
|
|
HRÁŠKOVÁ POMAZÁNKA Suroviny: mražený hrášek (v létě čerstvý), tavený sýr, pomazánkové máslo Hrášek pomeleme a smícháme s taveným sýrem a pomazánkovým máslem |
||
KAROTKOVÁ POMAZÁNKA Suroviny: mrkev, česnek, cibule, bílý jogurt, pomazánkové máslo, petrželka Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej a mrkev s cibulí orestujeme společně s česnekem (asi 5 minut). Necháme vychladnout a smícháme s bílým jogurtem a pomazánkovým máslem, nakonec posypeme čerstvou petrželkou. |
||
SÝROVÁ POMAZÁNKA S JABLKY Suroviny: tvrdý sýr, pomazánkové máslo, měkký tvaroh, jablko V misce rozmícháme tvaroh s pomazánkovým máslem, přidáme najemno nastrouhaný sýr a jablko. Vše zamícháme. |
||
ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA Suroviny: ředkvičky, tvaroh, vejce, tavený sýr, pažitka, zelený cibulka Ředkvičky s uvařenými vejci nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. |
||